دسته موتور و نشانه های خرابی آن
دسته موتور قطعه ای است که موتور را در جای خود نگه می دارد، در اغلب خودروها موتور و گیربکس با هم توسط سه یا چهار پایه نگهداری می شوند به پایه ای که گیربکس را نگه می دارد اصطلاحا دسته گیربکس و پایه ای که موتور را نگه می دارد دسته موتور نام دارد.دسته موتور از یک طرف به موتور و از طرف دیگر به بدنه خودرو پیچ می شود. موتور خودرو به علت دارا بودن بخش های متحرک، یک منبع با ارتعاش بالا می باشد.
وظیفه دسته موتور علاوه بر نگهداری موتور در جای خود این است که مانع از ارتعاش زیاد موتور شود. دسته موتور علاوه بر بخش فلزی یک بخش لاستیکی نیز دارد که این بخش لاستیکی مانع از تماس فلز – فلز دسته موتور و بدنه می گردد.برای ارتقاء کارایی دسته موتور در برخی از آنها را با مایع پر می کنند که در واقغ عملکردی مشابه کمک فنر خواهد داشت، برخی از تولیدکنندگان خودرو مثل تویوتا و هوندا از دسته موتورهای فعال با کنترل خلاء استفاده می نمایند.
پورشه پیشنهاد می دهد که از دسته موتور الکترومغناطیسی برای کاهش ارتعاش استفاده گردد.
دسته موتور قابلیت تعمیر ندارد و به محض خراب شدن باید تعویض گردد، اغلب خودروها بعد از ۵۰ یا ۶۰ هزار کیلومتر نیاز به تعویض دسته موتور دارند. در اغلب موارد بخش لاستیکی پاره شده و یا از بخش فلزی جدا می گردد.
شایعترین علامت خرابی دسته موتور افزایش ارتعاش موتور بوده که از داخل کابین خودرو احساس می شود. در برخی از موارد خرابی دسته موتور، صدای تکان خوردن موتور در هنگام روشن و خاموش کردن موتور شنیده می شود.قبل از تعویض دسته موتور توجه به این نکته ضروری می باشد که:
ممکن است علایم خرابی دسته موتور با علامت ایرادات دیگر در خودرو یکی باشد.
به عنوان مثال: ممکن است پاره شدن یکی از نگهدارنده های لوله اگزوز در خودرو صدایی مشابه خرابی دسته موتور داشته باشد. بنابراین قبل از باز کردن دسته موتور موارد اینچنینی را کنترل نمایید.
در آخر توصیه می گردد حتما دسته موتور را از برندهای معتبر تهیه نمایید.