آنچه باید هنگام جوش آوردن ماشین بدانیم

  1. چگونه متوجه شویم ماشین جوش آورده است؟

قبل از اینکه بدانید باید هنگام جوش اوردن ماشین چه اقداماتی انجام دهید، ابتدا باید با نشانه‌های قبل از جوش آوردن ماشین آشنا باشید. یک راننده خوب باید قبل از هرچیز حواسش به نشانه‌ها و چراغ‌های خودرو باشد، زیرا این چراغ‌ها به معنای هشدار بوده و شما را از مشکلات موجود درون سیستم آگاه می‌کنند. پس در گرمای سوزان فصل تابستان به آمپر ماشین دقت کنید. زیرا بالا آمدن آمپر آب، اولین نشانه جوش آوردن ماشین است. اگر به این مورد بی توجهی کنید، کم کم بخار غلیظی از درون کاپوت ماشین بالا زده و خودرو را از کار می‌اندازد.

اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو

حتما شما هم در روز‌های گرم تابستان با چنین صحنه‌ای مواجه شده‌اید، کنار خیابان، یک ماشین پارک شده که کاپوت آن بالا زده شده و بخار از آن بیرون می‌زند. راننده کلافه سعی می‌کند با ریختن آب سرد روی موتور، آن را خنک کند. اما این روش تا چه اندازه برای به کار انداختن و خنک کردن ماشین کارساز است؟ در ادامه شما را با اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو آشنا خواهیم کرد.

سردی و گرمی نکنید

جوش اوردن ماشین بدین معنی است که قطعات آن بیش از اندازه گرم شده و داغ کرده‌اند. وقتی که حرارت قطعات فلزی درون خودرو بالا می‌رود، این قطعات در بیشترین حالت انبساط خود قرار می‌گیرند. پس در چنین شرایطی به سرعت سرد کردن آن‌ها راه‌حل درست نخواهد بود. زیرا انقباض سریع قطعات فلزی، باعث چسبندگی رینگ‌ها و پیستون بهم شده و روی بلوکه موتور خراش ایجاد خواهد کرد. ریختن آب سرد روی اجزای خودرو و سرد و گرم شدن سریع، نه تنها راه حل مشکل نبوده بلکه باعث خرابی دستگاه نیز خواهد شد، زیرا این تغییر حرارت سریع، باعث ترک خوردن و یا تاب برداشتن دیگر قطعات خواهد شد.

 

چگونه ماشین را خنک کنیم؟

در قدم اول ابتدا باید ماشین را متوقف کرده و در گوشه‌ای پارک کنید. کاپوت را بالا زده و بگذارید بخار و حرارت درون ماشین از آن خارج شود. قرار گرفتن موتور در هوای آزاد باعث خنک شدن موتور می‌شود. سعی کنید هر سی ثانیه یکبار موتور را روشن کرده و دوباره خاموش نمائید، طوری استارت بزنید که ماشین روشن نشود. باید آنقدر اینکار را تکرار کنید تا موتور به دمای محیط برسد و کمی خنک شود

به یاد داشته باشید هیچ گاه نباید درب رادیاتور را باز کنید، زیرا فشار آب و بخار درون آن بالا است و ممکن است در هنگام خروج به بیرون پاشیده و شما را بسوزاند. شما می‌توانید روی رادیاتور و اجزای درون آن آب بریزید اما باید اینکار را با رعایت نکات ایمنی انجام دهید. با چیزی شبیه به یک لوله یا یک میله بلند، از فاصله حداقل یک متری درب رادیاتور را باز کنید. بعد از باز کردن درب رادیاتور، درون آن را با آب پر کنید. این فرایند باعث می‌شود موتور و مایع خنک کننده آن سرد شده و عملکرد موتور افزایش یابد.

قدم بعدی چیست؟

هرگز آب را با فشار و ناگهانی درون رادیاتور نریزید، آب باید آرام آرام و در چند مرحله درون آن ریخته شود. حالا به سرعت موتور را روشن کنید و بگذارید آب سرد درون ماشین جریان پیدا کند و دما و حرارت موتور را پایین بیاورد. اگر احساس می‌کنید موتور خنک شده و ماشین می‌تواند دوباره راه بیافتد، خود را به سرعت به یک تعمیرکار برسانید

ترموستات و دیگر قطعات را بررسی کنید

ترموستات یکی از مهم‌ترین قطعات خودرو است، زیرا در سیستم خنک کننده قرار دارد و خرابی آن می‌تواند باعث بالا رفتن آمپر آب شده و در نتیجه موجب جوش آوردن ماشین شود. هنگامی که ترموستات خراب باشد، آب درون رادیاتور به شدت جوش می‌آورد و داغ می‌شود. در این شرایط تنها راه خنک کردن موتور، روشن کردن بخاری و قرار دادن آن در آخرین درجه فن است. اگر جوش آوردن ماشین به حدی است که تنها در آمپر خودرو نشان داده می‌شود و هیچ بخار و آبی را در اطراف رادیاتور نمی‌بینید، ماشین را به سرعت خاموش کرده و نگذارید فشار زیادی به آن وارد شود. با این راه‌حل‌های گفته شده به راحتی می‌توانید ماشین را تعمیر کرده و درست نمایید. اما اگر از کاپوت ماشین دود بلند شد و آب سیستم خنک کننده از رادیاتور به بیرون نشت کرد، بهتر است با کمک یک متخصص اقدام به تعمیر و عیب یابی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان و ثبت سفارش